Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Καραμέλα

Μήπως πρέπει κάποια στιγμή ν'αρχίσουμε να αναζητούμε την ουσία των πραγμάτων;
Κι αν ναι, ποια είναι η ουσία αυτή; Και που πρέπει να ψάξω να τη βρω; Κι αν δεν τη βρω;
Κι αν τη βρω και δεν την αναγνωρίσω;
Αδύνατον! Η ουσία -όποιας φύσεως κι αν είναι- σου φωνάζει από μακριά. Σου κάνει νεύμα να την πλησιάσεις. Έχει τη μυρωδιά καραμελωμένης ζάχαρης (δύσκολο να περάσει απαρατήρητη μια τέτοια μυρωδιά). Το αν θα τη γευτείς όμως είναι καθαρά δική σου επιλογή. Το θέμα είναι ένα και μόνο:
Σ'αρέσει η καραμέλα; Ή φοβάσαι μήπως λιγωθείς;
Θα μπεις στη διαδικασία να τη φτιάξεις ή φοβάσαι μην καείς;

--->Καραμέλα: Παρασκευάζεται υπομονετικά (ίσως και βασανιστικά), λιώνοντας ζάχαρη σε καυτό τηγάνι. Είναι έτοιμη όταν φτάσει τους 170οC. Η παρασκευή της θέλει ιδιαίτερη προσοχή καθώς τα εγκαύματα από καραμέλα είναι απ'τα πιο επώδυνα!